dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

SKI har grønt fokus i ny aftale med 222 hoteller

En ny aftale for hotelovernatninger gennem SKI er for nyligt trådt i kraft. Aftalen giver nye muligheder for et mere grønt og bæredydtigt hotelophold.
17. MAJ 2023 10.28

Fra den 12. juni 2023 træder en ny SKI-aftale i kraft, som gør det muligt for de statslige organisationer samt kommuner, regioner og andre offentlige organisationer af købe hotelovernatninger på 222 hoteller på tværs af hele Danmark igennem SKI. 

Den geografisk brede dækning, som aftalen med de 222 forskellige hoteller sikrer, har været et af fokuspunkterne for SKI. Særligt i Vestjylland og på Lolland-Falster er dækningen forbedret på den kommende aftale. 

- Det har været en høj prioritet for de offentlige kunder, at aftalen blev landsdækkende, og vi er glade for, at det er lykkedes at få hoteller med på aftalen i de dele af Danmark, som ikke tidligere har været dækket, siger Christian Lunding, der er udbudsdirektør i SKI i en pressemeddelelse.

Den geografiske spredning har dog ikke været eneste fokuspunkt i jagten på aftaler med hoteller. Bæredygitighed har også været i fokus. Derfor har SKI skruet op for de grønne krav.

Det har vist sig ved, at hotellerne allerede i evalueringen har ået flere point, hvis de tilbyder adgang til ladestandere, økologi, har energiforsyning fra vedvarende energikilder og andre grønne og bæredygtige tiltag. 60 pct. af de vindende hoteller er certificeret med Green Key eller Svanemærket.

Desuden har SKI gjort det let for brugerne af aftalen at prioritere grønne og bæredygtige hoteller via en tildelingsapplikation, der er udviklet til aftalen, oplyser det offentlige indkøbsselskab.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.