dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Samsø etablerer markant flere ladestandere

KORT NYT3. MAR 2023 11.52

SAMSØ: I løbet af 2023 etablerer Samsø Kommune 44 offentligt tilgængelige ladepunkter på Samsø i tillæg til de 17, der allerede findes. Dermed kommer kommunen op på 61 offentligt tilgængelige ladepunkter, hvilket svarer til 16 ladepunkter pr. 1.000 indbyggere – markant højere end Frederiksberg Kommune, der ved udgangen af 2022 havde danmarksrekorden med 3,5 ladeudtag pr. 1.000 indbyggere. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Aftalen om de nye ladestandere glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget Michael Kristensen (S). 

-Etableringen af de mange nye ladepunkter passer godt ind i Samsøs profil som Danmarks Vedvarende Energi-Ø. Vi håber, at den omfattende elladeinfrastruktur på øen vil inspirere andre kommuner og gøre det nemt for elbilejere at besøge og bo på Samsø, siger han og fortæller videre at etableringen af ladeindfrastrukturen er et skridt på vejen mod et langsigtet mål om at elektrificere Samsø Kommunes bilflåde.

- Siden 2012 har vi haft fokus på at øge andelen af elbiler her på Samsø. Således er vi fortsat den kommune i Danmark med den største andel af elbiler i den kommunale bilflåde.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.