dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Rapport: Kollapset dæmning burde have holdt til vandmasserne

KORT NYT19. JAN 2024 7.20

ODDER: I et større regnvejr for tre måneder siden kollapsede en blot tre år gammel dæmning midt i Odder og gav store oversvømmelser i byen. Kommunen har hyret Cowi til at undersøge, hvad der gik galt, og deres rapport konkluderer nu, at dæmningen burde have kunnet holde til de vandmængder, der blev målt på dagen, skriver Horsens Folkeblad.

En del af Cowis forklaring er, at jorden omkring slusen ikke var komprimeret nok op ad betonkonstruktionen, og at arbejdsbeskrivelsen til de folk, der skulle bygge dæmningen, ikke indeholdt de rigtige krav til tætheden af jorden. 

Det var ingeniørvirksomheden WSP, som rådgav og førte tilsyn under arbejdet, og her er man ikke helt enig i konklusionerne. WSP har sendt sagen videre til sit forsikringsselskab, oplyser kommunaldirektør Henning Haahr til avisen. Han håber, at der kan indgås forlig i sagen, så en retssag undgås.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.