dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Også Region Nordjylland hjemtager natlægevagten

Fra september næste år er det regionen, der står for driften og ansættelserne af lægerne til natlægevagten. I Region Syddanmark er der ansat og vagtplanlagt allerede fra februar.
16. NOV 2023 10.40

NORDJYLLAND: Som del af en aftale med PLO Nordjylland fra marts skal regionen overtage driften af lægevagten om natten, og nu har regionsrådet besluttet at hjemtage driften pr. 1. september 2024, oplyser regionen.

- Vi har vurderet, at det er den løsning, der vil være bedst for os, så vi kan ansætte, stå for vagtplanlægning og koordinere på tværs af snitflader med akutmodtagelserne på hospitalerne og Den Præhospitale Virksomhed, siger formand for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen Pia Buus Pinstrup (K).

Lægerne, der skal betjene lægevagten, vil fortsat være speciallæger i almen medicin, men de vil nu være ansat direkte af regionen.

Når hjemtagelsen træder i kraft, vil regionen drive lægevagten fra kl. 23.00-08.00, mens PLO-Nordjylland driver lægevagten i den øvrige åbningstid. 

En styregruppe internt i regionen skal nu planlægge det videre forløb frem til overtagelsen, bl.a. skal der oprettes et driftssekretariat, der skal være klar senest i april næste år.

Også Region Syddanmark har som tidligere fortalt i DK Nyt hjemtaget natlægevagten og har netop ansat læger til bemanding af vagtplanen i tre måneder fra februar 2024.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.