dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Odense melder udsolgt: Nu skal nyt område udbygges så hurtigt som muligt

KORT NYT23. OKT 2023 7.25

ODENSE: Da Novo Nordisk for et par måneder siden offentliggjorde planerne om at etablere sig i Odense, stod det samtidig klart, at der ville blive næsten udsolgt af jord til erhvervsformål. Derfor vil Odense speede anlæggelsen af et nyt erhvervsområde op og inddrage op mod 300 hektar nord for Tietgenbyen Nord i to etaper. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Området er i dag ejet af private - omkring 30-40 lodsejere - og kommunen vil snarest gå i forhandlinger med ejerne om køb af jord i den første etape på cirka 60 hektar, hvis ellers politikerne synes det er en god idé. Det skal de i første omgang tage stilling til i næste uge på et møde i By- og Kulturudvalget.

De op mod 300 hektar, som området dækker, svarer næsten til den samlede størrelse af Tietgenbyen og Tietgenbyen Nord. De to store virksomheder her er Novo med det forventede køb af 84 hektar og Meta (tidligere Facebook), der oprindelig købte næsten godt 50 hektar og senere tilkøbte yderligere 39 hektar. Hvis alt går efter planen, kan Odense sælge erhvervsgrunde i det nye område om cirka to år.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.