dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Niras på jagt efter ny koncerndirektør til markant sats på grøn omstilling

Hver 8. krone, Niras tjener, de næste ti år skal investeres i at understøtte den grønne energiomstilling. Den indsats skal en ny koncerndirektør for energi stå i spidsen for.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras vil være Skandinaviens førende rådgiver på vedvarende energi. For at realisere den ambition vil Niras investere stort. Således planlægger virksomheden at hver 8. krone, som virksomheden tjener i de næste ti år, skal understøtte den grønne omstilling. Det oplyses i en presse meddelelse.

- Niras har arbejdet med vedvarende energi i mange år – faktisk lige siden Brundtlandrapporten blev udgivet i 1987. Derfor ligger det naturligt i vores DNA, at vi skal bidrage i den grønne energiomstilling. Det har vi nu lagt en ambitiøs plan for, som skal løbe over de næste ti år med et fastholdt højt investeringsniveau i alle år, siger Jens Brandt Bering, som er direktør for forsyning i Niras.

Det strategiske initiativ omfatter massive investeringer i forskning og udvikling, kompetenceudvikling, partnerskaber og rekruttering inden for vindenergi, el og grønne brændstoffer.

Ny koncerndirektør på vej

En del af det strategiske initiativ går på at udvide topledelsen med en ny koncerndirektør for Energi. Denne person skal stå i spidsen for en nyoprettet taskforce med speciale i grøn energiomstilling, som skal arbejde på tværs af alle virksomhedens rådgivningsområder.

Initiativet omfatter alle energiområder og -former med det formål at flytte disse mest muligt i retning af vedvarende energi – og på den samfundsøkonomisk mest optimale måde. Det betyder, at Niras er klar til at samarbejde med alle, der ønsker grøn energiomstilling.

- Alene i Danmark skal der investeres hundredvis af milliarder kroner i grøn energiomstilling over de næste 10 år. Vi ønsker at blive en endnu mere attraktiv partner i overgangen til vedvarende energi, og NIRAS har allerede rigtig godt fat inden for blandt andet miljøundersøgelser og -tilladelser samt elektrificering, vind, sol, sektorkobling, PtX og Energiøen i Nordsøen,” siger adm. direktør Carsten Toft Boesen.

Parallelt med strategien for grøn energiomstilling i NIRAS Gruppen vil NIRAS Fonden styrke sin investering i forskning og udvikling inden for transformation til vedvarende energikilder samt sit fokus på opkøb af virksomheder inden for samme område.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.