dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Miljøkrav forsinker renovering af Kulturværftet

HELSINGØR: Tidsplanen skrider for renoveringen af Værftshallerne bag Kulturværftet i Helsingør, og grunden er ikke mindst nye miljøkrav, skriver sn.dk. Byggestart skulle have været i oktober, men endnu er der ingen byggetilladelse til tag- og teknikarbejdet, som entreprenørfirmaet Elindco har vundet udbuddet på.

Nye grænseværdier for indhold af farlige stoffer medfører krav om en større kontrolleret rengøring af hallerne. Hele værftsarealet er registreret som forurenet, og der må derfor ikke nedsive regnvand på matriklen. 

Kommunen har på baggrund af de nye miljøkrav indgået et forlig med entreprenøren på 9,7 millioner kroner. Hele projektet for værftshallerne har et budget omkring 400 millioner kroner, hvor der er fondsstøtte fra både A. P. Møllers Fond og Lautritzen Fonden på henholdsvis 33 og 12,5 millioner kroner.

ka

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.