dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Medie: Læsøs Turistforening købte sig til indslag i TV2 Vejret

TV2 afviser, at det er muligt at købe sig til omtale. Men på Læsø blev der lavet en håndfuld indslag om øen, som turistforeningen betalte.

LÆSØ: For to år siden betalte Læsø Turist- og Erhvervsforening 800.000 kr. plus moms for at få TV2 Vejret til at sende fra øen. En kampagne for øen omfattede ikke kun programsponsorat af TV2 Vejret og nogle sponsorerede artikler på TV2.dk, men også redaktionel omtale i form af en håndfuld indslag, skriver Jyllands-Posten.

Avisen refererer en artikel fra Læsø Posten fra maj 2020, der beskriver, at foreningens aftale med TV2 indebar redaktionelle indslag om bl.a. jomfruhummere og saltsydning. Daværende turistchef Gitte Melchiorsen beskrev over for medlemmerne, at aftalen, som blev indgået via et bureau, udover sponsorat og sponsorerede artiklerne indebar, at "Peter Tanev og TV2 vejrbilen kommer til Læsø og sender live", og at "der produceres fire båndede indslag, der går tættere på vores unikke stedbundne kvaliteter, som ligeledes vises i løbet af maj".

TV2's indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, har tidligere afvist, at det skulle være muligt at købe sig til redaktionel omtale på TV2. Det skete, da Jyllands-Posten i oktober kunne dokumentere, at lobbyorganisationen Drukfri Ungdom mod betaling var blevet tilbudt redaktionel omtale i "Go' morgen Danmark". Det fik TV2 til at bebude, at man ikke mere vil indgå partnerskaber, hvor man modtager produktionsstøtte i "Go' morgen Danmark" og "Go' Aften Danmark".

Lotte Lindegaard vil ikke lade sig interviewe om Læsø-sagen, men hun svarer skriftligt til Jyllands-Posten, at TV2 arbejder indenfor rammerne af sponsorlovgivningen, og at TV2 altid har den fulde redaktionelle frihed. Professor i statskundskab Peter Munk Christiansen kalder dog Læsø-samarbejdet mærkværdigt og noget, der ikke bør kunne lade sig gøre. Både han og mediejurist Sten Schaumburg-Müller fastslår, at der har været tale om at købe sig til omtale.

Læsø Turist- og Erhvervsforening er en privat forening, hvor Læsø Kommune sammen med Læsø Salt, Læsø Kur og Helse og Læsø Museum hver udpeger et medlem af bestyrelsen, mens generalforsamlingen vælger de øvrige fire, fremgår det af vedtægterne. 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.