dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

København vil være helt fri for benzin- og dieselbiler i 2030

KORT NYT6. MAJ 2023 8.06

KØBENHAVN: Københavns Kommune vil arbejde for at gøre hovedstaden fri for trafik med fossile køretøjer såsom benzin- og dieselbiler i 2030. Det blev alle partier i Borgerrepræsentationen torsdag aften enige om. Det skriver Ritzau.

Forslaget var fremsat af SF og Alternativet, og det blev vedtaget med en tilføjelse om, at der nu skal laves nogle undersøgelser. Det er praktiske forhold, såsom hvordan man får ladestandere op på syv år, som forvaltningen skal undersøge. Men også hvad der skal ske i samarbejdet med Frederiksberg Kommune, hvis der ikke også her kommer fossilt forbud.

- Udviklingen går rivende stærkt, og det, vi ved som politikere, er, at hvis ikke man sætter en ambition, så sker der ikke udvikling. Så vi er nødt til at skubbe på, siger byudviklingsordfører Rasmus Steenberger (SF) i København.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.