dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hovedstaden får råstofplan i hovedet igen

Regionens råstof-medarbejdere må lige nu administrere efter Råstofplan 2012.
11. JAN 2024 10.10

HOVEDSTADEN: Region Hovedstaden har fået sin råstofplan tilbage i hovedet igen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet - til fornyet behandling efter en længere række indsigelser fra naboer, kommuner og andre interessenter, når det gælder gravning efter grus og andre råstoffer.

Den nye underkendelse gælder Råstofplan 2016/2020, oplyser regionen, som i starten af 2024 vil tage konkret stilling til, hvordan den afgørelse skal håndteres, og hvordan regionen så skal forholde sig til igangværende ansøgninger og processen for den kommende Råstofplan 2024. 

- Det er en lidt længere forhistorie, oplyser sektionschef i Region Hovedstaden Mette Simonsen til DK Nyt.

- I 2019 fik vi 2016-råstofplanen, der skulle gælde fire år, tilbage igen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet. Så vi valgte at forene den med den 2020-plan, som vi var gået i gang med i 2018. Vi kaldte den samlede plan for Råstofplan 2016/2020, som så altså nu skal tages op igen.

Lige nu er det dermed en endnu ældre plan - Råstofplan 2012 - som er den gældende. Og råstof-medarbejderne er nu ved at forberede forskellige modeller for, hvordan arbejdet skal gå videre.

Se afgørelsen

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.