dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Egedal vil undersøge fælles madproduktion med nabokommuner
Maden på Egedal Kommunes plejecentre kommer i fremtiden måske fra et fælleskommunalt køkken - i hvert fald sonderes et samarbejde med nabokommunerne nu. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Egedal vil undersøge fælles madproduktion med nabokommuner

Et flertal i ældre- og sundhedsudvalget så gerne måltider til plejecentrene i udbud, men økonomiudvalget vil det anderledes.
17. JUN 2024 13.00

EGEDAL: Efter at et flertal i Egedals ældre- og sundhedsudvalg havde stemt for at arbejde videre med mulighederne for at sende kommunens madproduktion i udbud, har økonomiudvalget stemt for et ændringsforslag om et muligt fælleskommunalt madproduktionsselskab. Det fremgår af referatet fra det seneste økonomiudvalgsmøde.

I efteråret fik ældre- og sundhedsudvalget en status på et løbende projektarbejde med måltiderne på kommunens plejecentre. Det foregår inden for fire overordnede spor: et spor for ernæringsressourcepersonerne, et for øvrige medarbejdere, et socialt spor og et digitalt spor.  

Ifølge administrationen har flere leverandører vist interesse for at levere måltiderne. Men da flertallet i ældre- og sundhedsudvalget stemte for denne løsning 2a: "Der skal arbejdes videre med muligheder for ekstern madproduktion" -  fik det socialdemokratiske medlem Morten Lyager (S) ført en mindretalsudtalelse til protokol: "Jeg ønsker ikke 2.a., da jeg ønsker vi holder madservice på kommunale hænder evt. som et §60-selskab med andre kommuner".

Mindreudtalelsen blev til et socialdemokratisk ændringsforslag, da sagen var til behandling i økonomiudvalget, hvor et flertal på syv stemte for, mens to venstrefolk undlod.

Sagen sendes nu til ny behandling i ældre- og sundhedsudvalget med undersøgelse af, om nogen af Egedals nabokommuner vil være med til at oprette et såkaldt §60-selskab (fælleskommunalt) i forhold til madproduktion. Udvalget skal også afdække mulighederne for at indgå i et eksisterende §60-selskab "MAD til hver DAG", inden ekstern leverandør undersøges.

Det fremgår af indstillingen, at administrationen har været i kontakt med MAD til hver DAG, der producerer mad til plejecentre og visiterede hjemmeboende borgere i fem kommuner: Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. Selskabet har umiddelbart ikke kapacitet til at invitere nye kunder ind i samarbejdet på nuværende tidspunkt, hedder det i indstillingen.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.