Bredbåndsbølger gik højt under folkemødedebat
BORNHOLM: 'Kan vi i det mindste blive enige om, at vi ikke skal bruge 100 mio. på at trække bredbånd ud til et hus, der ligger isoleret 10 kilometer ude på landet?' spurgte Joachim B. Olsen (LA) henvendt til et publikum, der kontant kvitterede med buhråb og sure miner, da folketingspolitikeren forsøgte at overbevise om, at yderområder ikke skal have internet for enhver pris.
Diskussionen om, hvordan yderområderne skal sikres bredbåndsforbindelserne blev nemlig det altoverskygende tema, da Slagelse Kommune og Meningsministeriet på Folkemødet holdt paneldebat om vækst i yderområderne.
- Hvis det er så god en investering, så må man selv betale for det, lød det fra Joachim B. Olsen, efter han måtte opgive at omvende de højrøstede tilhørere.
Fair med dyrt internet
Da han atter rettede øjenkontakten til de øvrige debatdeltagere fik han opbakning fra Cepos' direktør, Martin Ågerup. Helt grundlæggende er der nogle ting, der kan lade sig gøre nogle steder, og som ikke kan lade sig gøre andre steder, og det må man leve med, lød hans pointe.
- Der er forskellige vilkår. Det er dyrt at parkere i København, og det er dyrt at få internet på landet, og det er fair nok, sagde han, og understregede, at man i stedet må flytte efter internettet, ligesom man eksempelvis også flytter for at komme tæt på motorveje.
I stedet for at tale om udkanten i et land, hvor man på kort tid kan komme til store byer, bør vi hellere sikre, at hele Danmark ikke ender som en udkant i den globale konkurrenceverden, lød hans opfordring.
Teleforlig til revurdering
At den mest grundlæggende teknologi ikke skal sikres af staten er dog urimeligt, lød det fra provinsens stemme i paneldebatten, der blev talt af Finn Slumstrup, der er en af mændene bag Oprør fra Udkanten.
- Der foregår en voldsom skævvridning og diskriminationen ad udkanten må fjernes. Vi har ikke en udkantspolitik, der kommer kun lappeløsninger ovenpå en ikkeeksisterende politik, sagde han og høstede massive klapsalver.
Slagelses borgmester, Stén Knuth (V), efterlyste en gennemgang af teleforliget fra 1999, som ifølge ham er udslidt og forældet, men stadig har store konsekvenser for den teknologi, der bliver en stadig større del af måden, vi lever på.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.