dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Aalborg beder staten om 150 millioner til ny cykel- og gangbro

KORT NYT18. APR 2023 11.00

AALBORG: Hvis ansøgningen går igennem, kan Aalborg få en helt ny cykel- og gangbro over Limfjorden, der vil skabe trafikale forandringer og samtidig være et vartegn for byen. Det skriver Nordjyske.

Aalborg Kommune beder staten om 150 mio. kr. til etableringen af den nye bro, der skal gå mellem Stigsborg-grunden og Musikkens Hus. Pengene skal konkret komme fra Infrastrukturplan 2035, hvor der er afsat en pulje på i alt tre milliarder kroner til at fremme cyklisme i perioden 2022-2035.

På baggrund af en række forundersøgelser til projektet, forventes det, at der dagligt vil være et sted mellem 5.500-12.000 daglige cykelture på broen. Til sammenligning krydses Limfjordsbroen af ca. 3.500 cyklister hver dag.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.