Hvidvaskregler: 286 kommunale leverandører står til tvangslukning
286 virksomheder, som kommunerne har givet 34,4 mio. kr. til i 2017, står til at blive tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen, fordi selskaberne ikke lever op til regler, der er blevet indført for at forhindre hvidvask og skattesvig.
Det viser aktindsigt i listen over ca. 9.000 selskaber, der i øjeblikket er på Erhvervsstyrelsens sigtekorn, og informationer om kommunernes handel med de pågældende virksomheder, som kommunen.dk har indhentet via udbudsvagten.dk.
De tvangslukningstruede firmaer opfylder ikke kravene om indberetning af, hvem selskabernes reelle ejere er. En indberetningspligt, der er blevet implementeret via Folketingets skattelypakke og via EU's hvidvaskdirektiv.
Indberetning skulle senest være foretaget af virksomhederne i december 2017, men det er ikke lykkedes til trods for, at Erhvervsstyrelsen ifølge Dagbladet Børsen i løbet af det sidste år har taget fat i alle selskaberne via kontakt til revisorerne, direkte beskeder til direktionen i firmaerne og via udtalelser i medierne.
Abonnenter kan læse hele historien på komunnen.dk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.