Sophie Løhde vil stramme udbudsregler efter Atea-sag
Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) vil stramme reglerne for offentlige udbud. Det sker efter hendes egen Moderniseringsstyrelse sammen med den offentlige storindkøber SKI på baggrund af en 100 sider lang redegørelse fra Kammeradvokaten, har accepteret fortsat at handle med it-selskabet Atea. Redegørelsen baner vej for den fortsatte samhandel til trods for, at Atea er dømt for bestikkelse af offentlige medarbejdere.
Ministeren har meldt ud i forbindelse med redegørelsen og den afgørelse, Moderniseringsstyrelsen og SKI traf fredag, at hun er kritisk overfor, at Atea fortsat skal være leverandør, og i et skriftligt svar til ITWatch baner hun nu vej for en stramning af reglerne.
- Det er heldigvis yderst sjældent, at der herhjemme er sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Men det er helt afgørende, at vi undgår lignende bestikkelsessager, der er med til at underminere tilliden til offentlige myndigheder. Derfor vil jeg nu sammen med erhvervsministeren undersøge, hvordan vi eventuelt kan ændre de nuværende regler på området, skriver Sophie Løhde.
I forbindelse med redegørelsen og meldingen om det forsatte samarbejde med Atea fra det offentliges side sagde ministeren fredag, at det ikke var nogen hemmelighed, at 'jeg gerne havde set, at vi kunne annullere de store fællesstatlige kontrakter med Atea, og at vi kunne se bort fra virksomheden, når vi udbyder nye opgaver', lød det fra ministeren.
Det har siden sendt bølger gennem it-branchen, at hun går i rette med afgørelsen.
Løhde lod videre forstå, at Kammeradvokaten imidlertid ikke er af den opfattelse efter nøje at have gennemgået it-selskabets kontrakter og Ateas meget omfattende redegørelse:
'Det tager jeg naturligvis til efterretning. Men vi skal på ingen måde acceptere bestikkelse, og jeg ser med stor alvor på sagen, hvor Atea er blevet dømt for at have bestukket offentligt ansatte', sagde ministeren ved den lejlighed.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.