dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Erhvervsstyrelsen vil kræve 21 millioner af Wonderful-formand

Bestyrelsesformand informerede ikke tilstrækkeligt om, at Wonderful Copenhagen ikke var forpligtigede til at dække milliontab

HOVEDSTADEN: Skandalerne efter Eurovision runger stadig her godt to år efter. Erhvervsstyrelsen vil nu kræve mindst 21 mio. kr. af tidligere bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch. Det viser et udkast til en endelig afgørelse, som formanden skal svare på senest den 1. september, skriver metroxpress.

Tidligere direktør Lars Bernhard Jørgensen og de øvrige bestyrelsesmedlemmer slipper dog for erstatningskrav for det ulovlige lån fra DR på 46 mio. kr., fordi bestyrelsesformanden ikke informerede tilstrækkeligt om, at Wonderful Copenhagen ikke var forpligtigede til at dække milliontabet i Projektselskabet, der stod for Eurovision.

‘Det er styrelsens vurdering, at fonden har lidt et tab, som på nuværende tidspunkt med sikkerhed kan opgøres til i hvert fald kr. 21 mio.,’ skriver Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsen indledte sagen, efter metroxpress i oktober 2014 skrev, at Wonderful Copenhagen havde optaget millionlån hos DR uden at indhente tilladelse fra styrelsen. De 21 mio. kr. når styrelsen frem til, fordi det er det, det koster skatteyderne i Region Hovedstaden frem til 2017.

- Det tyder på, at bestyrelsesformanden har handlet culpøst, altså har været skyldig i at overtræde loven. Der står flere steder i afgørelsen, at han har handlet groft uagtsomt – og her er spørgsmålet, om forsikringsselskabet uden videre vil betale de 21 millioner, siger professor i fondsret på CBS Søren Friis Hansen, der har læst afgørelsen. Han tvivler på, at Wonderful Copenhagens bestyrelsesforsikring på 25 mio. kr. dækker for den tidligere formand.

Michael Metz Mørch, generalsekretær i Det Danske Kulturinstitut, har ‘ingen kommentarer.’

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.