Mere digitalt Folkemøde
BORNHOLM: Når solen om under en uge stråler ned over Allinge til Folkemødet, vil man kunne se flere, som kigger ned i deres telefoner end hidtil. De orienterer sig i programmet, finder den nærmeste madbod eller overvejer, hvad næste skridt er. Alt sammen ved hjælp af den Folkemøde-app, man har kunnet hente siden 2013.
Men allerede her en uge før, er appen mere populær end nogensinde før, fortæller ejer af den Svaneke-baserede virksomhed, DK-Medier, der står bag både programavisen og app’en til Folkemødet, Claus Theilgaard:
- Vi har aldrig før oplevet, at så mange har brugt så lang tid på appen. Og antallet af bannervisninger er gået fra mindre end 100.000 de foregående år til mere end en halv million i år her en uge efter appen blev frigivet - og en uge før folk overhovedet ankommer til Bornholm, siger Claus Theilgaard.
Han mener, det blandt andet kan skyldes, at app’en indeholder et program, der modsat den trykte programavis, kan opdateres løbende. Ligeledes kan man i app’en gemme events, man gerne vil mindes om. Og samtidigt er det allerede nu muligt at bladre i app’en, mens man må vente lidt længere for at få adgang til programavisen.
Bedre wifi og telefonforbindelse
Fra Bornholms Regionskommunes side har man i år gjort sit for at sikre, at Folkemødet også følger med digitaliseringen. I år er der skruet op for den gratis wifi-forbindelse, så signalet ikke alene er stærkere, men også bedre til at dække det meste af festivalområdet.
Også mobilnettet vil for nogle blive endnu bedre, da enkelte operatører har valgt at sætte yderligere mobilmaster op, for at udvide dækningsområdet og være på forkant i forhold til et øget besøgstal.
- Netop det er også med til at gøre Folkemødet mere digitalt og at flytte folk fra programavisen og over til den mere miljøvenlige app, siger Claus Theilgaard.
- Der er ingen tvivl om, at når Folkemødet skruer op for internettet, og folks almindelige 3G og 4G forbindelser bliver bedre, så får folk et større incitament til at hente app’en. Både fordi den er nemmere at finde rundt i end avisen, men også fordi de ikke behøver slæbe rundt på avisen, men kan nøjes med den telefon, de alligevel har i deres lomme, siger Claus Theilgaard fra DK-Medier.
Avisen er stadig populær
Det er dog ikke alle, som foretrækker at læse programmet på deres smartphones. Og det skal der selvfølgelig være plads til. Derfor kan besøgende til Folkemødet, der hellere vil have programmet på papir orientere sig i programavisen. Ligesom de foregående fem år.
- De tidligere år har vi ofte oplevet, at folk kommer og spørger efter en avis, fordi de hellere vil kigge i den end på deres smartphones, og det skal der selvfølgelig være plads til, så på samme måde, som vi har skruet op for kvaliteten af app’en, har vi skruet op for kvaliteten af avisen, siger Claus Theilgaard og forklarer, at avisen blandt andet er blevet trykt på tyndere papir, så den er lettere at bladre i, og at have i tasken, ligesom der er kommet mere indhold i selve avisen.
Ligesom sidste år er avisen desuden inddelt i tre sektioner, som gør det lettere for Folkemødets besøgende at finde rundt i programmet, der ellers hurtigt kan virke uoverskueligt med næsten 3000 arrangementer.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.