Regning for nedrivning i Vollsmose løber løbsk: Stiger til 850 mio. kr.
ODENSE: Det kører skævt med et projekt i bydelen Vollsmose i Odense, hvor man på grund af ghettolovgivningens krav skal rive så mange boliger ned, at andelen af almene familieboliger kommer ned under 40 procent.
I 2022 lød prisen på nedrivning af 160 ud af 504 boliger i den almene boligafdeling Granparken og renovering af de resterende 344 boliger på 610 mio. kroner.
Onsdag skal byrådet imidlertid tage stilling til planen igen. Prisen er nemlig steget. En del faktisk, skriver Ingeniørens BuildingTech.
Boligselskabet Civicas bedste bud på et budget lyder nu på 849 mio. kroner. Det er 40 procent mere end estimeret for to år siden.
Udviklingen får dog ikke Civicas direktør Jens Pilholm til at tvivle "på noget punkt eller på noget tidspunkt" på planen om nedrivning:
- Vi tror fortsat – som da vi var med til at lave planen – at vi med denne plan får skabt det bedste grundlag for at få skabt en ny, god og blandet bydel, siger han til Ingeniørens BuildingTech.
Årsagen til prisstigningen er ifølge dagsordenen for byrådsmødet i Odense i morgen, onsdag, kl. 17 'markante' prisstigninger som følge af udviklingen i priserne i byggesektoren. Desuden kræver delvise nedrivninger ekstra forstærkninger.
Enhedslistens og Liberal Alliances byrådsmedlemmer har ifølge BuildingTech udtrykt modstand mod at fortsætte nedrivningsprojektet. Liberal Alliance stemte imod fortsættelsen af projektet i kommunens by- og kulturudvalg og i økonomiudvalget med den begrundelse, at "man ikke kan blive ved med at kaste gode penge efter dårlige investeringer".
Enhedslisten modsætter sig "unødvendig nedrivning af fuldt funktionsdygtige almene boliger, tvangsflytninger og foragtelig diskriminerende lovgivning samt forringelser af boligkvalitet for Odenses borgere".
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.