Ringsted vil samle sin administration på tidligere dunfabrik
RINGSTED: Hvis alt går efter planen, rykker Ringsted Kommunes administration i foråret 2026 ind i en ramponeret fabriksbygning, som tidligere har rummet fabrikken Ringsted Dun.
Et flertal i byrådet har mandag truffet en principbeslutning om at gå videre med planerne om at samle kommunens administrative medarbejdere i bygningen, som husede dunfabrikken, indtil den lukkede i 2013. Dunfabrikken skal erstatte fire eksisterende administrationsbygninger, mens rådhuset på Sct. Bendtsgade forventes fortsat at være ejet af kommunen, men måske helt eller delvist lejet ud.
Der er flere formål med samlingen, oplyser kommunen. Dels skal den styrke det tværgående samarbejde mellem medarbejderne og skabe fleksible rammer, der gør det nemmere at fastholde og rekruttere medarbejdere, ligesom dobbeltfunktioner kan fjernes.
Dels skal det medvirke til at gøre det tidligere industriområde attraktivt. Kvarteret er udset til at blive en ny attraktiv bydel, og byggeri af 200 nye boliger omkring fabrikken går snart i gang.
Og endelig vil istandsættelse af dunfabrikken bidrage til at skabe nyt liv i bygningen, som er en markant del af Ringsted bys historie. For øjeblikket er mange ruder i fabrikken knust, og området er spærret af, fremgik det af en artikel hos sn.dk i april.
Lejeaftale
Både muligheden for køb, leje og OPP (offentlig-privat partnerskab) har været på tale, men det er endt med en hensigtserklæring om at indgå en lejeaftale med ejeren af dunfabrikken.
Ejeren har krævet, at kommunen skal binde sig til lejemålet i en 25-årig periode, og at den skal deponere et beløb svarende til bygningens værdi med forventet fradrag for renovering af klimaskallen, et beløb på omkring 172 mio. kr., fremgår det af sagsfremstillingen.
To andre alternative placeringer af en ny administrationsbygning blev fravalgt, bl.a. fordi de lå for langt fra stationen.
- Det er en stor beslutning at samle de administrative medarbejdere, og derfor har der været lange og gode drøftelser i byrådet, hvor vi har gennemgået økonomi og fordele og ulemper. Nu har vi truffet beslutning om at gå videre, og jeg føler mig overbevist om, at samlingen kan blive til gavn for både medarbejdere og borgere i kommunen, siger borgmester Henrik Hvidested (V).
Byrådets tre socialdemokrater stemte imod beslutningen.
- Vi synes egentlig, at projektet er spændende, men vi synes ikke, det er økonomisk ansvarligt at gå den vej, når man ser på budgettet. Det er mange penge, vi skal lægge i deponering, når det bygges, men også efterfølgende i leje, siger Mette Ahm-Petersen (S) til sn.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.