Regeringen dropper konsulentbesparelser i finansloven
Det bliver ikke næste år, at regeringen finansierer skolelærere, pædagoger og sygeplejersker med konsulentbesparelser.
I hvert fald svinger regeringen ikke sparekniven over de eksterne rådgivere i finanslovsforslaget, skriver Altinget.
'Der er ikke indbudgetteret finansiering fra besparelser på konsulentforbrug på regeringens forslag til finanslov for 2020', oplyser Finansministeriet i en mail til Altinget. Det er en melding, der glæder Dansk Erhverv:
- Det virker til, at regeringen har lyttet og har besindet sig, og vi finder det rigtig fornuftigt, at regeringen ikke i det her finanslovsudspil laver de massive besparelser, som der ellers var lagt op til, siger politisk konsulent Daniel Møller Jensen til Altinget.
Regeringen har ellers varslet, at man ønsker at indføre et loft over statens brug af konsulenter for at kunne flytte tre mio. kr. fra konsulenter til kernevelfærd. Men forslaget er blevet kritiseret for at kunne blive dyre besparelser, fordi der i høj grad købes ekspertise, som det offentlige ikke selv besidder, ligesom kun en mindre del bruges på management.
Eksempelvis udgjorde it-ydelser mere end 60 pct. af statens forbrug af konsulentydelser sidste år. Og Radikale Venstre gjorde for nyligt klart, at man ville være endog meget skeptisk, hvis regeringen endte med blot at indføre besparelser som en generel rammereduktion, som blev luftet som en idé i et internt regeringsnotat i begyndelsen af september måned.
Enhedslisten er blandt de partier, der har fundet et stigende konsulentforbrug bekymrende. Men finansordfører Rune Lund ser ikke noget problem i, at regeringen udskyder konsulentbesparelserne:
- Vi har simpelthen selv været i tvivl om, hvor meget man kunne spare her, og derfor har vi faktisk heller ikke brugt det som finansiering i vores eget finanslovsforslag, siger han til Altinget.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.