Efter Attendo: Gribskov dropper udbud i hjemmeplejen
GRIBSKOV: I stedet for én hovedleverandør på hjemmeplejeområdet går Gribskov Kommune nu over til en godkendelsesmodel, hvor kommunen fastsætter pris og kvalitet, hvorefter firmaer byder ind og bliver godkendt enkeltvis.
For et år siden hjemtog Gribskov Kommune hjemmesygeplejen fra plejefirmaet Attendo, og det bliver der ikke pillet ved. Overtagelsen af ydelsen efter det svenske plejefirma kom oven på en række dårlige sager og en lang, massiv kritik af Attendo. Kritik, der for alvor opstod, efter en 91-årig kvinde døde som følge af fejlbehandling. Siden kom det for en dag, blandt andet at firmaet tog sig betalt for at tage sig af afdøde borgere.
Attendo røg ud igen, og det markerede et foreløbigt lavpunkt efter det, den ellers så udbuds-begejstrede kommune i 2013 havde slået op som danmarkshistoriens største udbud på ældreområdet.
Men på hjemmeplejedelen er der nu en mulighed for, at også Attendo igen kan byde ind på ældreopgaven. Det kommer bare ikke til at foregå efter et udbud, men en godkendelsesmodel, hvor flere sideordnede firmaer kan byde ind på samme vilkår og pris.
- Med den model fastsætter vi selv vores pris, kender vi også vores udgifter fremadrettet. Vi får en fast timepris, og så snart, vi bestiller en ydelse hos de private firmaer, ved vi også, hvad regningen bliver. Det gør, at økonomien ikke kan løbe fra os, ligesom sygeplejen har gjort, siger formand for ældre, social og sundhedsudvalget, Birgit Roswall (V) til Lokalavisen.
- Økonomien er meget afgørende, fordi vi er så pressede. Og aftalen giver os mere økonomisk ro. Det er også derfor, vi har valgt ikke at have en kommunal enhed. Det giver ikke mening at tage endnu en stor opgave ind med de økonomiske usikkerheder, der følger med, siger Birgit Roswall.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.