Danske Regioner og tandlægerne skal til at forhandle om, hvor stor en sum penge Danske Regioner skal sætte af til tandlægetilskud.
Men det er ikke lige til. De to parter kan nemlig ikke blive enige om, hvor stort behovet for tandlægebesøg og dermed også tandlægetilskud er, skriver DR Syd.
De seneste år har tandlægerne brugt flere penge på at behandle patienter, end regionerne har budgetteret med. Det er endt ud i budgetoverskridelser på 300 mio. kr. de seneste år.
Nu vil Danske Regioner ikke længere finansiere tandlægernes budgetoverskridelser. Men hvis Danske Regioner smækker pengekassen i, så er der kun et sted at sende udgifterne hen - til patienterne, siger formand for Tandlægeforeningens klinikejere, Thorben Schønwaldt.
- Enten skal tandlægerne gå ned i honorar, eller også skal patienterne betale noget mere. Og vi føler allerede, at vi har betalt rigeligt i form af øgede administrative omkostninger til at få indført de nye nationale kliniske retningslinjer, siger han til DR Syd.
Overbehandling?
De manglende penge skal under ingen omstændigheder betales af patienterne, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V). Hun mener, at tandlægerne behandler mere, end der er behov for. Derfor mener hun, at pengene vil komme til at passe, hvis tandlægerne skruer antallet af behandlinger ned.
- Jeg tror, at der sker nogle uhensigtsmæssigheder i den måde, som patienterne bliver behandlet på. Vi har lavet aftaler med tandlægeforeningen, og dem forventer vi, at tandlægerne overholder. Det gælder både i forhold til udgifter og den måde, de arbejder med patienterne på, siger hun til DR Syd.
Tandlægeforeningen afviser, at de overbehandler patienterne.
Forhandlingerne mellem regionerne og tandlægerne starter i næste uge.
ka
https://www.dkindkob.dkartikel/regioner-vil-ikke-laengere-finansiere-tandlaegers-budgetoverskridelser